Details

Frans van Arem

E-Mail: frans@vanaremmediation.nl
Telefoon: 06-19041474

Frans van Arem is:

  • vanaf 1993 werkzaam als jurist gespecialiseerd in het bestuurs- en familierecht. Conflicten vragen om meer dan uitsluitend de beantwoording van juridische vragen. Daarom heeft Frans in 1996 zijn beroepsopleiding in de psychologie afgerond.
  • vanaf 1994 actief als coach en als trainer in vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Eerst begrijpen, dan begrepen worden, zegt Stephan Covey in zijn bestseller: “Seven habits of highly effective people”. Zelfkennis en -bewustzijn zijn de eerste stappen op weg naar nieuw gedrag en beïnvloeding van gedrag. Frans geeft training aan bedrijven en overheidsorganisaties. Zo is hij vaardigheidstrainer voor de beroepsopleiding van de advocatuur en de school voor de rechtspraak in Nederland. Verder is Frans regelmatig in het buitenland actief als trainer op verzoek van onder andere de Wereldbank, de Raad van Europa/EU, US Aid, het Duitse GIZ en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • vanaf 2001 actief als faciliterend mediator en ziet meerwaarde in de aanwezigheid van advocaten tijdens de bijeenkomsten. Sinds 2000 is Frans als projectleider Mediation naast rechtspraak en op vele andere manieren, zoals publicaties, forumdiscussies en het adviseren en opzetten van projecten in Nederland en daarbuiten betrokken bij de ontwikkeling van dit vak. Frans is mede-auteur van een e-learning module over Harvard Onderhandelen en een werkboek met de titel Olympisch Onderhandelen.

Zijn motto is crisis als kans voor uw communicatie!

Leestips:

De emoties op tafel

Vreemdelingenrecht en de Nieuwe Zaaksbehandeling van de bestuursrechter

Olympisch onderhandelen

Contactformulier